Over KVW

De Stichting Kindervakantiewerk Haelen en Nunhem heeft als doelstelling om elk jaar de laatste week van de zomervakantie de meest speciale week te maken voor zowel kinderen als leiding. Alle deelnemende basisschoolkinderen (meestal zo'n 200) krijgen gedurende deze week een programma voorgeschoteld dat vol staat met creativiteit en sportiviteit. U kunt hierbij denken aan een bosspel, een doetocht, zwemmen, speurtocht, een sportdag of knutselen. Daarnaast boeken we elk jaar een professioneel kinder- of jeugdtheater, aangezien we ook cultuur hoog in het vaandel hebben staan.

KVW vindt plaats in en rondom het Trefcentrum Aldenghoor in Haelen. De groep kinderen (ongeveer 10 kinderen per groep) wordt gedurende de week begeleid door 3 of 4 dezelfde leiders. De leiding wordt in het weekeinde voor de KVW-week uitgebreid verteld hoe ze de kinderen het beste kunnen vermaken en om te gaan met allerlei situaties.

Kindervakankantiewerk Haelen en Nunhem is voor alle kinderen uit Haelen en Nunhem die in groep 3 t/m 8 van de basisschool zitten, of voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die speciaal onderwijs volgen. De leiding is minimaal 16 jaar.